Неразбираема и близка до предателството“ е позицията на България и Унгария относно отказа им

...
Неразбираема и близка до предателството“ е позицията на България и Унгария относно отказа им
Коментари Харесай

Военният министър на Латвия за отказа на България да изпрати оръжие на Украйна: Това е близко до предателство


Неразбираема и „ близка до измяната “ е позицията на България и Унгария относно отхвърли им да дават военна помощ за Украйна. Това сподели министърът на защитата на Латвия Артис Пабрикс пред телевизия „ Настоящее время “ на Радио Свободна Европа.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7860
„ Мисля че, до известна степен, сходна позиция в границите на Европейски Съюз и НАТО е по принцип доста близка до изменничество. На това мнение съм, тъй като не разбирам сходна позиция, не утвърждавам сходна позиция “, сподели Пабрикс в отговор на въпрос дали е обсъждал с сътрудниците си от останалите страни членки на Алианса и Европейски Съюз позициите на България и Унгария против изпращане на оръжие за Киев.

„ И мисля, че по-късно към всички политици и страни от Европейски Съюз и НАТО, които поддържат сходна позиция, ще се отнасят доста, доста неприятно. “

Той дефинира решението за даване на военна помощ и като сигнал на кои страни може да се има доверие и на кои не. По думите му има водачи, „ които приказват красиви думи, само че които изчезват, когато казусът се надигне “.

„ След това те към този момент не са другари “, сподели още латвийският боен министър.

Всички членки на НАТО и Европейски Съюз, с изключение на България и Унгария към този момент предоставиха друга по тип и размер военна помощ за Украйна. София гласоподава резолюции в поддръжка на Киев, даде техническа и филантропична помощ, само че до момента публично не е предоставила оръжие.

„ Демократична България “ и ГЕРБ внесоха оферти за решения за даване на оръжие в новия парламент. Позициите им се поддържат от „ Продължаваме промяната “ и Движение за права и свободи.

Против даване на оръжие в Народното събрание са БСП и „ Възраждане “ и „ Български напредък “. Срещу сходно решение са и президентът Румен Радев и служебното държавно управление.

По думите на Пабрикс изходът на войната в Украйна ще засегне доста мощно неговата страна и неговият народ, а битката сега е за Европа, демокрациите, свободата и човешките права за всички.

„ Ако някой в Европа не го схваща, това значи, че той е не просто против ползите на Украйна, само че и против ползите на Латвия. А, в случай че някоя членка на Европейски Съюз и НАТО е против ползите на моята страна, по какъв начин да го нарека по различен метод “, сподели още Пабрикс.

Латвийският боен министър сподели още, че не смята думите на Владимир Путин за евентуално потребление на нуклеарния боеприпас на Русия за блъф. Според него съветският президент е потвърдил, че не счита за значим живота на хората. Въпреки това Пабрикс акцентира, че даже Москва да употребява нуклеарно оръжие, това няма да промени нито позицията на опозиция на Украйна, нито ще спре помощта, която Запада оказва на Киев.

Според Пабрикс Беларус сега не взема независими решения за бъдещето си, само че вижда в последните позиции на президента Александър Лукашенко нежелание да извършва всички стремежи на Кремъл.

Като единствен излаз от войната латвийският министър на защитата вижда победа за Украйна.

След началото на непредизвиканата инвазия на Русия в Украйна Румен Радев сподели, че „ Русия ще завоюва войната, само че мъчно ще реализира мира “. Тази негова теза беше подкрепена още и от водача на „ Възраждане “ Костадин Костадинов.

В първите месеци съветската войска окупира голям брой територии в Източна и Южна Украйна. В последна на септември Москва организира референдуми в четири украински области, които по-късно анексира.

Страните от Европейски Съюз и НАТО ги оповестиха за противозаконни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР